10 noiembrie 2009

Dumnezeu sa-l ierte!


Actorul Gheorghe Dinică a încetat din viaţă astăzi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat din data de 22 octombrie. Actorul a fost operat luni seara de colecist dar pronosticul medicilor a fost unul rezervat.

Gheorghe Dinică avea 75 de ani şi în ultimele săptămâni a fost internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, diagnosticul fiind "colecistită acută alitiazică, flegmonoasă, şoc septic, disfuncţie multiplă de organe cu insuficienţă respiratorie acută - suport ventilator, insuficienţă cardio-circulatorie - suport inotrop, fibrilaţie atrială paroxistică, insuficienţă renală cronică acutizată, disfuncţie digestivă, disfuncţie hepatică".Starea actorului s-a agravat treptat, de la o infecţie la plămânul stâng care s-a extins la cel drept, apoi a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, necesitând mai multe intervenţii laparoscopice şi măsuri de terapie intensivă.

Maestrul Gheorghe Dinică a fost unul dintre cei mai mari actori români, un simbol al generaţiei sale. A debutat în filmul "Străinul", în anul 1963 şi de atunci a jucat în peste 60 de filme, dintre care "După-amiaza unui torţionar", "Filantropica" şi seria aventurilor comisarului Moldovan au scris istoria cinematografiei româneşti. Numele său a apărut şi pe genericul unor seriale TV dar şi pe afişele a zeci de piese de teatru. Actorul ne lasă moştenire şi câteva albume, precum "Cântece de petrecere" şi "Cântece de petrecere 2", în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu. A fost societar de onoare al Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din 2002.

Sursa Gandul

Un comentariu:

  1. Din nefericire ne pierdem marii actori, monstrii sacri ai teartului romanesc. Maestrul s-a alaturat, acolo sus in ceruri, langa alti mari actori si actrite. Dumnezeu sa Il ierte! Scena teatrului devine mai pustie pe zi ce trece...

    RăspundețiȘtergere

Sa vedem ce ai de spus ...