17 februarie 2011

Calul Apocaliptic


Astazi la ora de religie, vorbeam cu colega mea despre revolutia din Egipt si la un moment dat o colega ne-a intrebat despre "calul apocaliptic" care cica a aparut intr-o filmare. Eu nu auzisem pana atunci de aceasta filmare si am rugat-o sa imi povesteasca. Ea mi-a povestit filmuletul si mi-a spus ca acest cal apare si in Biblie in Apocalipsa.
Eu cum nu prea sunt credincioasa nu aveam de unde sa stiu. Dar am venit acasa si m-am documentat si am aflat ca este un miel care rupe 7 peceti. Dupa fiecare pecete rupta apare cate ceva. Primele 4 au fost 4 cai : alb, rosu, negru si galben. Uite ce scrie in Biblie:

"Cind a rupt Mielul cea dintai din cele sapte peceti, m`am uitat, si am auzit pe una din cele patru fapturi vii zicind cu un glas ca de tunet: "Vino si vezi!"
M`am uitat, si iata ca s`a aratat un cal alb. Cel ce sta pe el, avea un arc; i s`a dat o cununa, si a pornit biruitor, si ca sa biruiasca.
Cind a rupt Mielul a doua pecete, am auzit pe a doua faptura vie zicind: "Vino si vezi!"
Si s`a aratat un alt cal, un cal ros. Cel ce sta pe el a primit puterea sa ia pacea depe pamant, pentru ca oamenii sa se junghie unii pe altii, si i s`a dat o sabie mare.
Cind Mielul a rupt pecetea a treia, am auzit pe a treia faptura vie zicind: "Vino si vezi!" M`am uitat, si iata ca s`a aratat un cal negru. Cel ce sta pe el, avea in mana o cumpana.
...
Cind a rupt Mielul pecetea a patra, am auzit glasul fapturii a patra zicind: "Vino si vezi!" M`am uitat si iata ca s`a aratat un cal galbui. Cel ce sta pe el, se numea Moartea, si impreuna cu el venea dupa el Locuinta mortilor. Li s`a dat putere peste a patra parte a pamintului, ca sa ucida cu sabia, cu foamete, cu molima si cu fiarele pamintului."
...
Nu scriu mai mult ca mi lene

Eu nu prea am incredere in acest filmulet. Sunt sigura ca a fost prelucrat. Daca va uitati bine nimeni din oamenii de acolo nu l-a observat ... da camera, care era la sute de metrii, l-a filmat. Hai sa fim seriosi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce ai de spus ...